Wanita dedah hubungan intim Setiausaha politik Menteri Hal Ehwal Ekonomi PH dalam Facebook?

Posted on Updated on

hilman-man-new

SHAH ALAM: Hari ini netizen dikejutkan dengan berita baru seorang wanita dalam facebook mendedahkan siapa Hilman Idham. katanya ” Rindu abang ini. Lama tak jumpa dia. lama tak test suara. Nanti ada masa bolehlah jumpa. Wah bila tgk jam ni teringat kisah lama kita berdua. miss u abg.”himan-awek

brietling darling.jpg
Jam Brietling Crosswind berharga kira-kira USD4000.00 atau RM17,804

Kenyataan dalam facebook wanita ini mengesahkan kita dengan laporan rasuah yang dihantar Rafizi kepada SPRM 31 Mei 2016 dan juga pendedahan CheguBard dalam blognya mengenai siapa Hilman Rafizi yang berfoya-foya dengan wanita di pusat hiburan.

laporan sprm hilman.jpg
Hans Yusoff menyaman Chegu Bard dalam laporan yang didedah Rafizi ini

Menurut sumber Hilman memang mempunyai wanita simpanan, bergaya mewah, minat dengan jam mewah dan suka ke pusat-pusat hiburan di sekitar Lembah Kelang. Katanya terdapat pihak-pihak tertentu yang membawanya.

Oleh yang demikian laporan Rafizi dan CheguBard itu ada asasnya. Walaubagaimanapun dari sudut pembuktian rasuah seks ia amat sukar dibuktikan melainkan para wanita ini membuat pengakuan.

Sebelum ini pendedahan kekayaan Hilman Idham Pegawai Khas Menteri Besar Selangor telah tersebar dalam media massa dan blog. Ia disokong bekas ahli parlimen Kuala Selangor Manikavasagam, laporan rasuah Rafizi kepada SPRM dan juga pendedahan CheguBard mengenai laporan rasuah.

Pada 14 Februari tahun lalu dikatakan Azmin Ali Menteri Besar telah mengarahkan sekumpulan budak-budak Hilman ketika demo keranda Jamal Yunos di pejabat SUK.

Netizen pada hari yang sama mendedahkan jam mewah Panerai Hilman berharga RM87,443 dan juga kekayaan Zulfahimin proksi Hilman yang mendapat projek kutipan sisa pejabat dari syarikat Hebat Abadi Sdn Bhd anak syarikat Kumpulan Darul Ehsan Berhad. Ia tular dalam media sosial.

hilman-2.jpg

Hilman Bin Idham yang kini ADUN N.17 GOMBAK SETIA kini menjadi Setiausaha Politik Azmin Ali Menteri Hal Ehwal Ekonomi kerajaan PH pastinya akan menggunakan kedudukan mewahnya untuk terus mengukuhkan kekayaan.

Baru-baru ini kecoh Azmin Ali yang didedahkan dalam blog Azmin mempunyai akaun RM 300 juta di luar negara. Azmin menyaman blog itu bagaimanapun blog itu digantung oleh wordpress. Hilman berkata ini semua serangan musuh ketika Mesyuarat Agung PKR bakal diadakan ogos ini.

azmin kaya.jpg

 

Advertisements

One thought on “Wanita dedah hubungan intim Setiausaha politik Menteri Hal Ehwal Ekonomi PH dalam Facebook?

    abba said:
    March 11, 2017 at 5:19 am

    Malangnya rakyat Malaysia Pengurusan MAHB langsung tak memikirkan makanan orang Melayu. Disekeliling kaunter AirAsia di KLIA2 diletakkan makanan Ayam Penyek, makanan nyonya dan mskana barat. Tidak ada peniaga-peniaga Melayu diberi niaga di tempat strategi tersebut. SPRM dah bolehlah tengok-tengokkan pengurusan MAHB ni. Ada sesuatu yang tak kena nampaknya. Inilah masalah kita dalam parti? Bila dah dapat tempat dalam kerajaan langsung tak memikirkan peluang-peluang untuk orang-orang bawahan menambah punca pendapatan. Akhirnya beri jawatan2 penting tu pada mereka yang tidak sepatutnya .

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s