Ibu Dyana pula ‘berang’ pihak yang ceroboh privasi anaknya

Posted on Updated on

ibu dyana.jpg

TELUK INTAN: Ibu Dyana Sofya, Yammy Samad berang dan menyelar pihak – pihak tertentu yang menyerang urusan peribadi anaknya Dyana.

Yammy menyokong anaknya Dyana sebagaimana kenyataan Dyana dalam facebooknya bahawa ini adalah pencerobohan privasi utama dalam kehidupan anaknya itu berhubung gambar mesra bersama Ahli Parlimen Bukit Bendera, Zairil Khir Johari yang tular.

“mengapa mereka dengki sangat dengan anak saya Dyana. Apa salah dia. Hak Dyana dan privasi anak saya jangan diganggu”.

” Dulu saya dah jelaskan hubungan Dyana dan Zairil mereka tidak bercinta. Mengapa ada saja pihak nak cari salah mereka?”. Katanya ketika dihubungi melalui telefonnya.

privasi dyan.jpg

Menurutnya, penyebaran gambar itu sebagai fitnah terbaru terhadap anaknya oleh pihak-pihak tertentu yang mahu merosakkan imej DAP sekali gus melihat Dyana Sofya disingkirkan dari parti itu.

Menurutnya beliau belum memikirkan sebarang tindakan lanjut berhubung isu itu dan menyerahkan kebijaksanaan Dyana menguruskannya.

Hari ini Dyana menyifatkan ini adalah serangan peribadi ketiga dalam tempoh dua bulan terhadapnya.

“Saya anggap Pilihan Raya Umum (PRU) sudah sangat hampir. Tidak kiralah siapa yang ada dalam gambar atau video yang mereka dakwa itu saya, ini adalah pencerobohan privasi utama dalam kehidupan individu itu.

“Saya sedih budaya politik kita telah melangkau sehingga tahap ini. Saya tiada masa untuk melayan serangan ini ataupun menyimpan dendam,” katanya menerusi facebooknya.

Ini adalah kali pertama Dyana menjawab isu yang dikaitkan dengan dirinya sejak gambar mesra dan intim mereka disebarkan sebelum ini. Bagi Dyana itu semua privasinya.

Netizen memberikan pelbagai komen termasuk usaha DAP yang menghalang RUU355 sebenarnya adalah ketakutan DAP jika undang -undang Islam menyekat kebebasan rakyat Malaysia yang beragama Islam sehingga privasi mereka diganggu gugat.

dyana 1.jpg

dyana 3.jpg

dyana 6.jpg

dyana 2.jpg

dyana 7.jpg

dyana2.jpg

Advertisements

2 thoughts on “Ibu Dyana pula ‘berang’ pihak yang ceroboh privasi anaknya

    […] Zairil dahlia dan ibu Dyana juga dikatakan berang berhubung penyebaran gambar Dyana dan Zairil […]

    Like

    […] Zairil dahlia dan ibu Dyana juga dikatakan berang berhubung penyebaran gambar Dyana dan Zairil itu terus terdiam apabila video […]

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s